LIVSNJUTARE




En liten kisse som njuter av värmen såhär på kvällskvisten


FRUITS

DÅ var ännu ett praktiskt prov avklarat och det återstår ynka 2 stycken!! Det känns förjävla bra att vi har tagit oss så här långt.
När jag kom innanför dörren så rann det typ svett av mig, mums haha. Det är så himla varmt ute men jag klagar inte, det är underbart med värme:)
Jag är sötsugen och måste plugga så jag tror jag ska kila iväg till ica innan jag sätter mig ner med böckerna (helst vill jag hitta min cykel så jag slipper gå.. mina skavsår är inte att leka med).

Ja, något sött och gott var det. Helst vill jag ha fruktsallad.. Jag tror jag går och köper det istället!

LITE FÖRÄNDRING

Det får se ut såhär tills jag har tid att fixa bilder. Den förra var knas och flyttade texten på headern?
om 3 veckor har jag all tid i världen;) i firefox ser allt jätte konstigt ut så jag får lösa det senare!

Nu ska jag äta lunch och hoppa i shortsen

SISTA MAJ

Vad härligt det var att promenera nu på morgonen (förutom de 3 sista km då jag fick onda skavsår). Solen har inte kollat fram än men det är jätte varmt i luften, runt 22 grader.

 
 

PRAKTISKT PROV

Godmorgon
Jag vaknade av ett sms från min kusin imorse, det hade kommit en liten pojke igår kväll:) Så himla kul!! Grattis till er.

Vi har apparaturprov idag och kan bara vara halvklass så jag börjar först klockan 14 idag. Jag ska börja morgonen  med en långpromenad och sen ska jag sätta mig och läsa på apparaturen.
Så det jag har prov i idag är;
Jontofores
Desincrustation
Frimator
Indirekt högfrekvent
Direkt högfrekvent
Ansiktsfaradisk
Det är en hel del olika apparater som ska visas upp samtidgt som vår lärare ställer frågor om allt från ursprung och fäste på olika muskler till funktioner och effekter. Vi kommer förmodligen att sluta ganska sent men jag hoppas på att vi är hemma till 19 iallafall.

Här är lite bilder från någon av våra första apparatur lektioner






HEJDÅ CYKELN

Jag cyklade en sväng på eftermiddagen innan vi skulle käka för att uträtta några ärenden och när jag och Niklas skulle gå på en promenad så var cykeln borta. 
Det är inte så att jag sörjer min cykel för jag hade ändå tänkt att lämna den till en tjejen som ska flytta in i vår lägenhet men det är trist att folk snor saker? + att min cykel var skitful och bredvid min stod världens snyggaste röda cykel som hade samma lås som min?

Jag har iallafall pluggat lite och fått varit ute i det fina vädret. Nu har sommaren kommit tillbaka! Vi ska ev åka på en "middagskryssning" i skärgården på fredag och som det såg ut nu så skulle det vara kanonväder:)
En rolig sak till; Jag och Niklas åker upp till Sundsvall nästa fredag och kikar på Lars student och sen vidare till ösd. Niklas flyttar upp då och jag flyttar hem ca en vecka efter men jag kände att jag behövde vara där och fira;)


GEL

Vi delades in i grupper idag under lektionen så jag och Josefine gjorde gelnagalar på Agnes, alltså inte förlängning utan förstärkning. Ett himla pillgöra som inte riktigt passar mig med det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara.
Vi fick erbjudande om ett startkit som det var jätte bra pris på! Synd att jag inte är lite mer intresserad, men det kanske kommer? Det är ju superbra om man vill hjälpa en kund med förstörda tånaglar eller om de har ex psoriasis även på nagalarna.

Vi slutade iallafall strax innan 12 så jag åkte hem och käkade lunch. Niklas jobbar hemifrån idag så jag får några extra timmar med honom också:)
Jag ska lägga mig och läsa (och äta choklad som jag hittade i kylen!! Varför måste man äta på något när man pluggar? Jag har ätit allt från russin till choklad genom det här året) innan jag ska ut på en promenad, jag måste ut i solen!



30 MAJ

Godmorgon
Då var det återigen måndag! Den här veckan känns dock mycket lättare än alla andra, vi går ju faktiskt bara tills på onsdag.
Idag har vi besök av LCN som kommer att visa gel på tånaglar om jag inte minns fel? Vi var där i höstas och fick lära oss bla gelnagalar. Vi har möjlighet att gå utbildning där när vi är klara och eftersom att vi redan har läst en hel del om nagelns uppbyggnad, dess sjukdomar osv så går vi mycket kortare.
Jag är inte sådär super intresserad så det är ingenting som jag känner att jag vill hoppa på.

Solen har kommit tillbaka och jag läste precis att det skulle bli kanonväder nu till helgen så jag hoppas att jag kan få ligga ute och plugga från onsdag eftermiddag tills på söndagkväll;)


Jag skulle behöva göra ett besök hos frisören för både klipp lägga in lite mer slingor.. Det här måste ju ha varit i Mars?


Efter liiite plugg och en härlig springtur...

img_2805 (MMS)

Efter liiite plugg och en härlig springtur väntar en massa fruktsallad:) jag satt och funderade över hur många gånger i veckan jag äter fruktsallad egentligen(?) och kom fram till att jag får i mig en veckas intag av frukt genom att vräka i mig fruktsallad någon gång i veckan:) MUMMMS


29 MAJ

Imorse när jag vaknade så regnade det och var grått ute, bra tänkte jag för då måste jag plugga.
Nu har solen kommit fram och jag vill inget annat än att gå ut.
Jag får inte in någonting i min skalle längre, jag vill vara klar NUNUNU!

Nog med klagomål, dags att göra ett nytt försök..

*

Niklas är påväg hem och jag har knappt öppnat böckerna, illa.. Istället har jag gjort massor utav saker som man annars aldrig skulle göra bla rensa ur massor utav papper som jag fått under året, packat, städat, gått och handlat jordgubbar (?) osvosv.

Har även hunnit med en liten surprise till Niklas. Jag gjorde en citron cheesecake för ett bra tag sen som han älskade så jag ställde mig och gjorde den igen. Här finns receptet


TUNGT

Springturen gick bra fast det var förbannat tungt. Jag ringde mamma och var besviken över att jag fortfarande har samma tid och hon föreslog att jag skulle börja köra intervaller istället! Så när jag är färdig här så är det intervaller som gäller.

Jag har som mål att köra slut på min lillebror i slutet av Juli (han har monsterlånga ben och jag har korta, synd för mig..).
Sist vi sprang tillsammans orkade vi ungefär lika mycket men jag har aldrig haft sån träningsvärk efter ett löppass som jag hade då.

SÅ LARS; förbered dig på att bli slagen av sin syster (eller så gör du inte det och bara äter glass hela sommaren så blir det hela lite lättare)


Idag blev det ca 5,5 på den stäckan jag och Niklas hittade för ett tag sedan.
Vi mätte upp en mil för ett tag sedan men den sträckan är så förbannat tråkig så därför får det bli den "roliga" och lite korte istället.


JAG ÄR NÄSTAN DÄR

Veckan som var aka helvetesveckan (som det så fint kallades) bestod utav massor utav plugg och nu när jag satt och skrev om schemat så såg det inte alls så tokigt ut med plugg de sista veckorna:) Även fast det är en hel del smo ska läsas på så tycker jag att det är okej!


28 MAJ

Jag trodde klockna var 09:40 när jag vaknade så jag kände att det var helt okej att kliva upp men den var bara 07:50..
Igår kikade vi först på änglagård och sedan Red riding hood, tyvär var jag inte imponerad av någon av dem. Den sist nämnda kändes lite som Twilight. Ikväll får det bli någon annan, förhoppningsvis, bra film;)

Niklas åkte till Eskilstuna för ett tag sedan för att kolla när hans kompis kör dragrace (jag vet bara att det är bilar som går fort) och kommer hem i eftermiddag/kväll.

Jag ska ta en springtur innan jag ska sätta mig ner och plugga i vanlig ordning. Idag är det kosmetisk kemi och ansiktsapparatur som gäller!
Här är det grått och trist så det passar bra med en pluggdag.

SERGEL

Ett mindre praktiskt och teoretiskt prov på schemat.
Nu har vi bara 3 pp prov kvar innan vi är Diplomerade Svenska hudterapeuter! Sen väntas även den internationella examen någon dag efter att vi är färdiga.

Eftersom att jag inte åt någon lunch på skolan och knappt något till frukost så tänkte jag vara effektiv när vi slutade där vi tolv. Först tänkte jag att jag skulle hämta vår bil i Solna för att åka och handla middag MEN det tyckte jag var för krångligt så isället så gick jag ner på hemköp vid sergelstorg.
JO HEJ vad få det var som hade tänkt samma sak som mig, fan jag fick stå i kö i en evighet och alla kassor var öppna.
Aldrig mer handla vid lunchtid när jag är så sjukt hungrig. Även fast man är i en mataffär så kan man ju inte bara börja äta något i butiken..
Så det blev en "nyttig" lunch -en banan och naturgodis
Jag handlade iallafall massa onödigt och jag var less, det var det jag ville komma fram till.

Jag håller på att ladda ner massor utav filmer tills ikväll. Jag och Niklas har haft en vi-har-sett-på-allt-film period ett bra tag nu men NU har det ju börjat trilla in massor utav nya (som jag tror är bra) filmer som Fast and furious, Red riding hood (den "rödluvan filmen" som ska vara läskig), Pirates of the Caribbean mm.
Jag längtar tills the hangover 2 kommer ut, 1an var verkligen en favorit! Jag älskade den och skrattade hela filmen! Jag skrattar bara jag tänker på den, helt rätt humor för mig:)