Hålkakor


  • 5 dl vatten
  • 50 gram jäst (ev. för söta degar)
  • 2 tsk krossad fänkål
  • 2 tsk malen anis
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 200 gram grovt rågmjöl
  • 550 gram vetemjöl,
  • Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt olja, sirap, kryddor och salt. Knåda i rågmjölet och tillsätt vetemjölet under knådning (med matberedare/ degblandare).

    Låt degen knåda i 12 minuter med maskin.
    Låt nu degen jäsa i bunken i 40-60 minuter. Den ska jäsa upp ordentligt.

    Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar. Forma till runda limpor, låt vila i fem minuter. Platta eller knåda ut till drygt centimetertjocka kakor. Lägg glest på plåt med bakplåtspapper och nagga. Ta ut ett hål i mitten med ett mått eller ett litet glas. Pensla kakorna med vispat ägg eller mjölk.

    Låt nu rågkakorna jäsa till minst dubbla höjden, cirka 40-60 minuter.

    Sätt in plåten i 250 graders värme och sänk till 200 efter fem minuter. Kakorna gräddas i mitten av ugnen i cirka 18 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Jag gjorde det dubbla och gjorde små kakor istället för 8 gigantiska.


    Blinc


    Mitt tips på mascara; Blinc




    Blinc Mascara är en helt unik mascara som bildar pyttesmå "tuber" runt varje ögonfrans. Trots regn, gnuggande och tårar så sitter den kvar utan att rinna eller flyta ut. Nu behöver man alltså inte längre stå ut med att pensla fransarna med oljefärg (som traditionella mascaror) som flagar, irriterar och ofta färgar ytan under ögat svart.

    Fungerar ungefär som Kanebos 38 graders mascara, du tar ljummet vatten, tryck lätt på fransarna och då lossnar dessa "tuber" utan att lämna några rester. Tadaaa

    Ledig

    Idag är jag ledig och Niklas började inte förens klockan 10 så vi kunde ligga kvar i sängen och mysa en stund. Jag tog en promenad i solen när Niklas åkte iväg till skolan och gick även förbi jobbet för att hämta en mascara.

    Nu ska jag starta vaxapparaten och plocka fram fransfärg. Att färga fransarna på sig själv är inte det enklaste, iallafall inte för mig som knappt kan blunda med ett öga i taget.

    Niklas smsade, jag ska tydligen skynda på för klockan 12 är det gymmet som gäller! Ha en härlig dag.


    Fint

    Jag tog en sprintur på ca 6 km och gick direkt på gymmet efteråt och försökte köra slut på mig, så nu är jag sådär lagom trött.
    Maten är på g och jag ska hoppa in i duschen. Tror det blir en filmkväll ikväll igen! Igår var ju Niklas kompis här och kikade på film, vi såg dock en film jag redan sett - The Mechanic.


    En sånhär fin kväll vill jag att det ska vara sommarvarmt så man kan sitta ute på balkongen och njuta

    Söndag

    Godmorgon!
    Inga planer för dagen förutom någon form av träning. Det känns som att det var evigheter sen jag var på friskis och i eftermiddag var det såklart fullbokat på passen..
    Lite frukost och en sväng på stan kanske?

    Öset

    Vilket jäkla gnäll det är på flashback om alla olika städer, det finns alltid något att gnälla på i varje stad. Jag har suttit och läst här vad folk tycker om oss jämtar haha.

    "Angående flickorna så finns det en hel del utsökta exempel, dom är dock lite svårfångade pga det begränsade utelivet, men bara man har kontakter så faller bitarna på plats"
    "Dom lever bara efter sin jälva storsjöyra"
    "Surjämtar"

    hahah vilka bittra människor det finns:

    Örnsköldsvik- inskränkt befolkning vars ända nöje är att starta slagsmål. 
    Sundsvall- Luktar illa.
    Stockholm- stort, stressigt, höga bostadspriser.
    Umeå- En överskattad stad med lantisar och studenter från övriga Norrlad.
    Gävle- Inavel, avundsjuka och bitterhet
    Borlänge- Dalarnas Ghetto
    Götebord- Ett härberge för avdankade fiskare, hemsk dialekt.
    Östersund- Totalt anonym och identiteslös stad


    Hamburgare


    Idag blev det hemmagjorda hamburgare! Den här gången gjorde vi bara själva köttet, vi var på tok för hungriga för att göra resten. Bilden är från förra året och då gjorde köttet, brödet & dressingen själv. Recept hittar ni här.


    Skoterns dag

    Idag har vi åkt runt och kollat i lite butiker utanför stan och jag hittade en butik med en hel del inredning till ett bra pris, handlade dock inget idag!
    Vi åkte även ut till Bonäset (där jag också såg mitt framtida hus, GUD så fint det var! Jag måste åka dit och ta ett kort) och kollade på en butik där dom hade bla skoterkläder, det är ju tydligen "skoterns dag" idag. Där hade dom iallafall jätte bra priser och Niklas hittade både skoter byxor & jacka. Priset var på över 5000 men han fick både jacka & byxa för 1000:-



    En kass mobilbild


    Nr 18

    Jag har lite svårt för läppstift då jag inte har hittat någon färg som passar mig. För ett tag sedan fick jag hem bla Kanebos lyx läppstift och när jag valde färgen tog jag den såg mest neutral ut. Helt rätt blev det, jag tycker själv att jag passade i den;)

    Ett oslagbart läppstift som motverkar hudåldrande och innehåller både silke och guld.
    Med läppstiftets fylliga och mjuka konsistens, får dina läppar en härlig färgnyans samtidigt som de behandlas med lyxiga ingredienser inifrån.


    Räkor

    Efter jobbet åkte jag och Niklas iväg och badade på paradisbadet! Efter det åkte vi iväg till Kvantum och handlade. Ingen av oss var sugen på middag så jag köpte med mig bla räkor och har gjort en två räckmackor;) Niklas äter ju inte räkor så han köpte med sig lite andra grejer.
    Så efter "middagen" ska vi kolla på del 2 av sista Harry potter filmen (del ett såg jag för ett år sedan med Camilla, jag kommer ju knappt ihåg vad som hände) och har både naturgodis, vanlig godis & chips;)


    Fredag

    Så då var det fredag igen, om några dagar är det November? Det känns lite overkligt.. Två månader kvar till jul osvosv.

    Inatt har jag sovit sisådär, jag har legat och kliat sönder kroppen så jag somnade inte förens tidigt imorse.
    Niklas sitter och pluggar och jag njuter av frukosten;) Idag börjar jag klockan 11 men ska springa iväg på ett ärende innan (julklappar). Julklapparna har redan börjat inhandlas! Känns bra att ha några klara.
    Ihelgen är ingenting speciellt planerat för oss. Är det nu i helgen eller nästa helg man firar Halloween föresen?


    När jag och Lars var yngre (typ 8år) så var mamma och pappa bortresta och skulle komma hem under halloween så vi och vår barnvakt (vem det nu var) gjorde iordning en pumpa och satte ute vid vägen för att det skulle lysa sådär fint när dom kom hem.
    Synd bara att vi hade en glupsk hund som gick och åt upp pumpan..


    Jag sprang ju till veterinären i morse och...

    img_0475 (MMS)

    Jag sprang ju till veterinären i morse och HERREGUD vad jobbigt det var! Kroppen hade bara en macka att ta kraften ifrån.. Lillen var iallafall tvungen att sövas igen och dräneras på var så nu ligger hon med ett rör i kroppen, stackare.


    Veterinären

    Godmorgon!
    Jag börjar klockan 13 idag men vaknade redan vid 8, jag är så van att kliva upp halv 8 så när jag har sovmorgon så sover jag knappt tills klockan har hunnit slå 8.
    Vid halv 11 ska vi till veterinären med lillen igen, hon har fått en jätte stor knöl vid såret (som nu har läkt) som vi måste kolla upp.
    Jag tror jag ska springa dit och så får Niklas ta bilen, det är ju 6 km dit.

    Badrum

    Om några veckor ska vårat badrum renoveras, wohoo! Inte för att det är något fel på det vi har men nytt och fräscht är aldrig fel!


    Såhär kanske?


    Köttfärslimpa


    Idag gjorde vi för första gången köttfärslimpa här! Jag kan inte komma på att jag har ätit det förut?
    Det varken låter eller ser gott ut men det blev mumma! Vi malde (körde i mixern) chorizo och blandade i. Det gick ju himla snabbt att göra och enkelt var det;)