CITRONCHEESECAKE

Citroncheesecaken som jag gjorde igår blev super god!
Receptet hittade jag någonstans på google så sreceptet är kopierat rakt av;)

Botten
180 g (12st) Digestivekex eller Mariekex
75 g smält smör

Fyllning
250g philadelfiaost
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk rivet skal från citron
2 dl vispgrädde

Lemoncurd
2 små citroner
2 ägg
4 dl florsocker
75 gram smör 
 
Gör så här:
Smöra formen lätt & mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.
Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.

Gör lemoncurden:
Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. (Spara en tesked av raspet till fyllningen.)
Pressa ur 1 dl saft ur citronerna.
Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat.
Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt (gärna i vattenbad).

Vispa samman grädden och sockret ? det ska vara lättvispat men inte rinnigt.Vispa i osten och kör slätt.
Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-botten. Låt stå svalt en stund.
Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.
Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat.
Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback