Fruktsallad

Vi har varit uppe hos Hanna & Joel för att spela bingolotto dock utan vinst men det är bättre att hitta på något på en söndag än att bara sitta hemma=)

Hanna bjöd på fruktsallad=)


Nu ska jag fortsätta med packningen som inte går allt för bra. Jag har inte hittat mp3 än så jag sitter och laddar över alla låtar till mobilen istället, det funkar det med.
Dags att fortsätta då

Enkelt



Det blev en enkel korvstroganoff till middag och även ett smakprov på brödet som blev
jätte gott. Enkelt och bra=)


Baguetter

Vi åker ju buss till Norge imorgon och vi skulle ta med oss lunch då det tar ett tag att åka dit så jag gjorde egna baguetter som jag ska fylla med något gott. Jag och Niklas har precis tränat så dusch och middag väntar. Ikväll åker vi upp till Hanna & Joel.


0,5 paket  jäst
2 tsk  salt
2 msk  honung
6 dl  vatten
3 dl  havrekli
10 dl  vetemjöl
3 msk  olivolja





1. Smula jästen i degskålen på din köksmaskin. Montera degkroken och tillsätt salt och honung. Värm vattnet till 37°. Häll på lite av vattnet och blanda runt någon minut. Tillsätt resten av vattnet, havrekli och mjöl. Kör maskinen, gärna 5–10 minuter, till en smidig inte alltför kladdig deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl. Ta bort degkroken och låt degen jäsa länge, mellan 1 och 2 timmar.

2. Sätt ugnen på 250°. Häll ganska rikligt med olivolja på en bakplåt. Stjälp ut den färdigjästa degen på väl mjölad köksbänk. Skär degen i 3 delar och fös ihop dem till 3 långa baguetter, långa som bakplåten. Degen ska inte arbetas i onödan nu. Lägg baguetterna på den smorda plåten och vrid dem gärna lite. Låt jäsa i 15 minuter.

3. Grädda baguetterna i 15 minuter i 250° och sänk sedan temperaturen till 150°. Grädda i ytterligare 15 minuter.

Jag bytte ut havrekli mot 2 dl vetekli så vi får se vad det blir av det hela=)

Norge

Godmorgon! Jag vaknade redan vid 8 imorse och jag tror det beror på att jag har fått sovit ut hela helgen=)'
Idag ska jag packa allt inför Norge resan imorgonbitti. Det är en hel del saker som ska med eftersom vi ska ha med hela vårat uf företag.
Funderar även på att försöka hitta min mp3 (eller mp4 som det står, vad är skillnaden?) och ladda över all musik som finns på datorn så jag har något att fördriva tiden med påväg dit.

Jag har träningsvärk sen gårdagens träningen men vi kör nog på ett pass idag med=)
Dags att börja packa då kanske?

Varför sitter hon alltid såhär? Inte normalt

Myshelg



Mys igår nere vid stugan. Efter mat, efterrätt och bastu låg vi och pratade tills jag somnade, jag bara slocknade helt plötsligt. Det är bra att bara åka bort från mobiler, datorer, tvn osv och bara slappna av. Jag behövde verkligen en sån kväll och det behövde även min kära sambo som alltid är stressad.


Åkte förbi i Österåsen en snabbis och träffade sötnosen=)

Vi var tvungen att åka hem idag då jag skulle lämna tillbaka pralinformarna (som vi har lånat till UF) idag.
Det har stått träning på schemat så jag har pumpat ur både armar och ben idag och efter det gjorde Niklas super god middag (Cevapcici).


Just nu sitter jag med godispåsen i ena handen och förmodligen blir det film ikväll, tror jag såg att det stod Sherlock Holmes på tvn.
Ha en bra Lördag
Puss&Hej

Vaken

Klockan är halv 8 och jag är super pigg! Jag börjar vid halv 9 och direkt efter det ska jag åka till pappa och sedan ner till Stugan=)
Ikväll blir det middag, bastu & mys nere vid Hårkan!
Puss&Hej

One Tree Hill

Nya One Tree Hill avsnitt på G! Tänkt att man kan bli glad av något så litet:D
Jag är bänkad resten av kvällen!
Puss&Godnatt


Ommöblering

6 timmar senare är vår lägenhet som ny! Fasen vad vi har burit och slängt grejer.
Vi har flyttat garderober, bytt skrivbord, åkt med flera påsar kläder till röda korset och jag tror jag har damsugit upp varenda dammtuss som har existerat, eller okej inte riktigt men när man flyttar stora saker som garderober så dyker det mesta upp.

Mina gummisnoddar är katternas bästa leksak och den äldsta tar i snodden på varsin sida med tassarna och skjuter iväg den och springer sedan efter den (lättroad?). Iallafall så har det försvunnit en hel del snoddar och när vi lyfte bort ena garderoben så hittar jag deras snoddgömma, ca 25 snoddar och en massa hårspännen..



Lillebror kommer hit och sover så jag ska bråka lite ikväll. Det är inte varje dag jag träffar han då vi bor ganska långt ifrån varandra, jag i stan och han i Torpshammar där han förövrigt går kanske Sveriges roligaste gymnasium.


Spotify



Nu är jag hemma igen och ska försöka fortsätta med utrensningen av kläder osv. När jag pumpar Spotify på högsta volym går allt mycket lättare=)

Gone

Min nackvärk har försvunnit! Det var mirakelmedicin jag fick igår! Fast min massage lärare knäckte tills det knakade igår så det kan ju ha med det att göra också.
Jag har sovit hela natten och går bara fram till 11 idag=)

Katterna har haft fest i natt.. Dom har dragit ut en hel påse med småkulor (det är små kristallkulor som brukar ligga i nya förpackningar, i vårtfall i förpackningen till nya datorn) och dom ligger över HELA hallen och även en hel del i vardagsrummet. 


"Vi är oskyldig"
 


4 år

Underbar middag & fruktsallad m grädde till efterrätt.

Nu är jag proppmätt.
Vi skulle egentligen på bio ikväll men middagen blev klar vid 8 tiden så vi skippade det och kollade på en film hemma istället. Vi åker till stugan på fredag och firar då också=)
Ha en mysig kväll

günther

Nu är jag hemma med en tuss instoppad i munnen. Jag fick någon medicin på en tuss som dom tryckte in i ett hål som har blivit vid visdomstanden (ingen fattade antar jag) och nu så hoppas jag på att jag kan äta som folk igen.

Jag har även hunnit att hämta 100 dagars biljetterna och vi kommer, nog som alla andra, att gå lös på Marite till Günther=)



krokom

Akut tandläkartid klockan 13 20 i KROKOM? bara att åka då!

27/1 2006



27/1-2006

4 år tillsammans ♥


Skidor & gym


Hon bor i princip i allt som går att krypa in i. Man kan hitta henne i garderoben, en korg/kruka, under badkaret och i badkaret, i skolådan, i lådan där alla underkläder ligger osv.

Det blev 6 km skidåkning och gym i 45 minuter nu på kvällen (jag kom för sent till passet för att jag tog bussen och inte bil, bussen var 15 min sen och glad var jag!!!) så duschen och kvällsfika väntar på mig!
Puss&Hej