Blä

Idag känns allt värdelöst och jobbigt.. Hoppas ni andra har en bra kväll iallafall.

hoppet är det sista som lämnar människan


Sista November

Idag är första gången på länge som jag och Niklas kliver upp samtidigt! Det är mycket roligare och äta frukost tillsammans.
Igår fick Niklas reda på att han är ledig från den 16 december - 9 Januari!! Kort ledighet? Jag kommer bara vara i Östersund Juldagarna så jag får bo här ensam ett bra tag. Men eftersom att han inte har haft någon riktig semester (bara strödagar här och där) så behövs det. Lite trist bara att vara ensam.


Löpning

Jag tänkte ta mig i kragen och ta en springtur typ nu, helst för 15 minuter sedan, men jag har ingen ork! Istället är jag sugen på muffinsarna som ligger i frysen och väntar på att bli uppätna. Så jag tänker inte träna idag, det får vänta tills imorgon istället. Man ska inte träna om man inte har lust för då är det inte längre roligt med träning. Sen kan jag ju inte säga att jag tycker det är KUL att sätta på mig träningskläderna varje gång och gå ut i kylan. Men känslan efteråt är värt det hela! Vissa kvällar är det dock jätte skönt att få komma ut.
Löpningen är inte alls lika rolig när man springer själv och därför föredrar jag gruppträning.
Jag får ta och hitta en löparkompis här i Övik så det blir roligt igen;)

ME mineral essence


 

ME har marknadens mest högkvalitativa, rena ingredienser med fjäderlätta ultra fina puder som är framtagen med en unik metod, den har först mikroniserats och sedan trippelpulviriserats. Den smälter lätt in i huden och ger en jämn, slät hud och helt naturlig look. Den skyddar även mot fria radikaler och motverkar hudens åldrande.

Essentiella fettsyror och grönt té lugnar, stärker och bygger upp hudens collagen vilket ger en spänstig hud med mindre porer. ME innehåller endast organiska rena ingredienser som ger maximal renhet och näring.

Bismuth oxychloride (som är en skimrande från bly- och kopparförädling) finns i vissa (inga nämnda, inga behöver bli arga..) andra mineral makeuper och kan verka kraftigt irriterande, orsaka klåda och täpper till porerna. Me innehåller inte det!

Jag tycker personligen att denna funkar bättre än bare minerals. På mig sitter ME den betydligt bättre (+ att det är mer i dosan!).


29/11

Jag är glad att Niklas skulle upp tidigare än mig idag (han brukar oftast börja kl 10) för jag var så trött när han klev upp och att få ligga kvar är underbart. Var dock lika trött när min mobil ringde..
Varför är man aldrig sådär skönt trött när man ska sova som när man måste kliva upp på morgonen? Nu ska jag ju inte klaga då jag sover till 7 -halv 8 på morgonen.

Idag har vi minus här, visserligen bara 0,8 men det är ju minus iallafall, och jag tycker det känns inne såfort det bli minus eller blåser mycket. Det blir så jäkla kallt inne! Nu har vi maxat elementen och stängt vädringsluckorna så någon värme borde vi ju få på dom här 74(?) kvm. Vi har helt nya fönster, huset är ju inte gjort utav plockepinn precis och vi bor i mitten så det borde vara lite varmare tycker jag. Eller så är det helt enkelt jag som är väldigt frusen av mig. Det brukar vara tvärtom, att jag knappt kan sova med täcke på, men inte nu.




Möss

Jag ringde pappa påvägen hem från jobbet och han har tre olika nummer man kan ringa. Jag började på det första och körde igenom alla 3. Efter några sekunder från att jag hade lagt på så ringde han upp -Alltså kan du ringa mer än några sekunder, jag har sprungit och svarat i alla telefoner. Så jag ska lära mig och ha lite tålamod och ringa längre än 3 sekunder haha.

När jag kom hem och hade käkat pratade jag med Ida i över en timma, stackarn ligger sjuk och har inte kunnat äta på flera dagar!!

För en stund sen skulle gå och hämta in kissarna och den ena kommer springades med en mus i munnen! Jag hinner inte se det förens hon är nästan framme vid porten och blir skiträdd (äcklad!!) och skriker -niklasniklasNIKLAS!!! för jag trodde väl på något vis att han var snabbare än katten och skulle hinna stänga dörren? Hon lade ner den halvdöda musen vid våra skor.. Som tur är så är det första gången det händer och G har vi haft i 3-4år. Men nu ska jag bara öppna porten pyttelite så att hon inte kan smita in med flera möss.

Niklas fick springa ut och döda musen och slänga iväg den, då gick hon dit och slängde upp musen i luften och gjorde "volter"?



Neulash

img_2765 (MMS)

Alla som jag vet använder neulash är JÄTTE nöjd! Jag har använt det sen feb förra året och mina fransar har blivit längre, det tog ca 1 & 1/2 - 2 månader för mig (fick till och med sluta på underfransarna för dom blev för långa). Mammas har dessutom blivit längre än mina!! En kanonbra produkt!


Ingen vinter än

Igår var jag på ett skvistång/intervall + flex pass i 1 & 1/2 timma. Det var inte fullt lika jobbigt som sist men det var jobbigt. Jag tycker att själva intervallen på 15 min är värst då man ska köra 45 sek intensiv träning (ex hoppa jämfota upp på stepbrädan, "twista" med rumpan så långt ner mot golvet som det går osv) och någon sekunds vila.
Det jag ville komma till är att jag inte har någon träningvärk och vad värdelöst det känns då.. Det känns knappt som att man har tagit i.

Iallafall, när jag kom hem efter träningen så gjorde jag iordning fruktsallad och sen satt jag och Niklas och kikade på weeds hela kvällen:)
Den lilla snön som kom igår är idag borta, trist..
Jag börjar klockan 9 så jag ska börja göra mig klar och väcka Niklas!





Daimglass

Igår gjorde vi daimglass! Enkelt och gott. Jag åt dock lite för mycket för jag låg hela kvällen och mådde illa..

1 ½ dl socker
4ägggulor
2,5 dl + 2 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
2 daim (vi använde daimkulor)

Vispa gulorna och sockret pösigt
blanda sedan ner grädden & mjölken med sockert och gulorna
koka upp, vispa upp 2 dl grädde och häll i det då när det övriga har svalnat.
Häll allt i glassmaskinen + daimen och sedan i en form/glassbytta och frys.

 


1 Advent

Så var det första advent. I söder är det klass 3 varning för storm och i bla Jämtland har det börjat att snöa, här i Övik har vi + grader och grön gräsmatta haha.
Jag och Niklas har precis vaknat!! Vi som brukar vara sånna morgonmänniskor, eller iallafall Niklas.

 


Ta-hand-om-mig-själv

Jag har tagit hand om mig själv i en timma nu på eftermiddagen. Färgat fransar (Niklas fick hjälpa mig då det är omöjligt att lägga färg på båda sidorna själv), färgat bryn, minimanikyr, peelat, amask & bus.

Jag har en hel del produkter i skåpet, både kabin storlek & "normal", kvar sen bla alla reor på dermarome som jag måste använda upp.

Crystal peelen är underbar men jag måste blanda ut den med lite vatten för jag tycker den är lite väl rivig på mig som är rätt känslig (men kanon på torrhetsfläckarna!).


Skillnad

 

Tvillig 1 ej rökare Tvilling 2 rökare

Tvilling på bild 2: soldyrkare & rökare.

 

En liten tankeställare.

 


Mys

Vad jag älskar lördagsmorgon när man kan mysa och slipper stressa upp ur sängen.

Igår började vi kolla på Cowboys & Aliens när vi kom hem från matchen. Jag var jätte trött men lyckades hålla mig vaken till halv 1 när filmen var slut. Det känns som det har varit många sånna här filmer på slutet, sånna som har handlar om overkliga saker. Men den var väl ok, inte mer än så.

Idag kan jag tänka mig att det blir en liten tur på stan för Niklas har någon julklapp han ska inhandla. Nu ska jag hoppa i kläderna och äta frukost



4-5

Bredvid mig satt en man som luktade som att han precis hade kommit hem från krogen, han var AIKare eftersom att han och skrek som om att han ville att jag skulle få tinnitus (hans polare hejjade på Modo och han skrek nog mest för att jävlas med dom men eftersom att jag satt åt den sida som han lutade sig mot att skrika så ville mina öron bara dö). Ovanför oss satt ett gäng som också hejjade på AIK och började att tjafsa med en modokille , jag satt bara och skrattade. Det är så sjukt hur vuxna människor beter sig.


Det var en kul match att kolla på, synd att dom förlorade..



Borstar

Något jag är duktig på att informera om men sjukt dålig på att själv göra är att rengöra makeup borstarna.

Man ska helst rengöra dom varje vecka för när du använder en borste i ansiktet så kommer den att ta upp en del av det fett som finns naturligt i ansiktet, eventuell ansiktskräm, hudflagor och en massa annat den kommer i kontakt med. Tänk hur bara på hur mycket skit man får på huden utav att vara ute där det är mycket trafik osv.
Allt det här som nu finns i din borste kommer att göra den till en grogrund för bakterier, inte så mysigt kanske?
Sen kan bakterierna i sin tur kan göra att din hy blir sämre när du använder borsten.

Jag brukar rengöra mina borstar med schampo och kom ihåg att lägga dom ned när dom ska torka för om du ställer dom upp så rinner det ner vatten i skaftet som gör att borsten kan lossna.