yr.no

Godmorgon
inatt har jag sovit som en stock även fast det är så jäkla varmt där jag sover. Idag ska jag ta itu med svenska talet som vi ska ha på NP efter lovet. Jag har iallfall valt ett ämne som jag tror jag kan prata för. Jag satt och kollade vädret inför helgen och det ser inte så lovande ut, eller iallafall inte på yr.no. Vi hade tänkt åka upp till bågavattnet för att fiska men jag blir inte lika sugen om det ska vara skitväder.

Nu ska jag få i mig någon frukost!

hemmahemma

Jag är så glad att mina föräldrar gav mig tillåtelse att flytta hemifrån fastän jag bara skulle börja 9an. Jag skulle faktiskt aldrig låta mitt barn flytta hemifrån i den åldern! Men dom trodde på mig och ställde krav som jag nådde.
Det är så kul att få komma hem när man inte längre bor hemma, man uppskattar det så mycket mer än om man skulle bo hemma.
Jag har inte alls långt in till skolan från mamma eller pappa, runt 30-40 min, men jag skulle aldrig vilja flytta hem igen. Det finns ingen som jag har så bra kontakt med som med mamma! Hon kan jag prata med om allt, precis allt!


Inför SM

Godmorgon
Jag trotsar allt vad sjukdomar heter och går till UF mötet nu på morgonen (om SM). Det är ett viktigt möte så man får offra sig. Sen tror jag att jag åker hem till mor och är sjuk=) Det är alltid bättre än att vara hemma.
Jag ska ta med mig plugg dit så kan hon få hjälpa mig, jag har lite svårt att komma igång med nationella talet vi ska ha efter lovet.
Dags att sätta på sig dunjackan och kila iväg

noll koll

Nu när jag endå är hemma så passar jag på att kolla efter lägenheter i Stockholm och jag fattar noll. Det är inte enkelt att fatta hur långt det är till södermalm från alla ställen.
Just nu som det ser ut så ska jag börja med att flytta själv (vi får veta i vår om Niklas kan flytta) och därför söker jag en mindre lägenhet än förut och då vill jag ha enkelt att komma till skolan, men vad är enkelt då? Jag vet ju inte vart alla bussar, tunnelbanor osv går.
Jag ger upp och kollar på tvn istället!

baciller

Feber, feber & feber. Vår lägenhet kryllar av baciller!
Idag ska jag bara ta det lungt och läsa en bok eller något, en bra film skulle inte heller sitta fel. Ja, min uppdatering kommer att suga idag.
Tur att jag kan ligga i sängen och kolla på film & sova samtidigt
Puss&Hej


Wallander

Eftersom jag inte känner mig kry så blir det ingen träning för min del. Tvättstugan hade jag bokat fel så den får jag ta någon annan dag. Vi hade däremot slut på bröd så jag slängde ihop ett enkelt recept. Måtten är ungefärliga och jag har inte smakat på det ännu men eftersom det inte är några konstigheter i så smakar det nog, ja som bröd?
Nu ska jag lägga mig i sängen med sjukligen och kolla på Wallander Vålnaden


50g jäst
5dl vatten
1tsk salt
2msk olja
3dl rågsikt
9dl vetemjöl

Jäs i 30 min och sedan in i ugnen på ca 225 gr.


Sjukstuga


Nu har vi varit till Svensta en sväng och även på Max,
jag fick med mig en liten påse med grejor hem.
Jag börjar känna mig krasslig och Niklas har över 38,5 i feber.

Sjukstuga på G


En söndag

Jag hade helt glömt att klockan skulle vridas fram en timma!
Det är söndag idag och mamma kommer förhoppningsvis in till staden senare idag. För att göra söndagen lite roligare och fördriva den åker vi nog på Dollar i Svenstavik. Annars så ska kylskåpet fyllas på, vi har tvättstugan och en springtur ska hinnas med.
En ganska typsik söndag
 

Lillskruttan har blivit ett helt halvår


Esche


Jag & Esche (tyskt namn) hos pappa

Igår var vi hemma hos pappa och sov över där tills idag.
Idag firades Örjan (Niklas låtsas pappa) eftersom han fyllde 50 i veckan.
Vi har varit där och ätiti massvis med mat men nu är vi hemma i stan igen
Inget är inplanerat inför kvällen tror jag?

Kom ihåg, klockan halv 9 ikväll ska man endast sitta med stearinljus (earthhour)


Nåsen

När jag kom till skolan idag så var det uppdukat med frukost och tårta till klassen=) Underbara och stolta UFlärare som verkligen tror på oss.
När jag kom in i klassrummet så satt det världens största bild på mig och Johanna från öp på tavlan och jag är väl inte så förtjust i kortet haha. Det är synd att man inte kan få vara med och välja kort 

Nu har vi landat i Norderåsen efter att ha varit hos Niklas mamma, hans pappa och mamma en snabbis. Vi åkte ner till stugan med förhoppningar att all snö skulle ha smält bort (önsketänkande) och att nycklarna skulle ligga där men icke.
Jag antar att det inte blir så mycket mer än soffan ikväll för, hör och häpna, jag har lämnat träningskläderna hemma:o Eller okej jag glömde dom..
Jag blir förmodligen utan träning tills på Söndag och jag undrar hur det går?

Så istället för träning så ska jag gå ner till vardagsrummet där jag tidigare idag hittade en box full med olika praliner från Åre choklad. Justja, vi ska ju upp till chokladverkstan igen innan Stockholm och tillverka massvis med choklad, GALET KUL:D


Förra tillverkningen

bebis sömn

Jag har precis vaknat och har sovit som en bebis i natt. Jag var sjukt trött igår så jag somnade innan 10. Man blir galet trött utav att sälja en hel dag och då är det inte bara utav att man ska vara övertrevlig utan det är så mycket folk i rörelse hela tiden och man ska försöka hinna med varje person.
Iförrgår så ville vi att allt skulle vara över så att vi fick göra ett avslut på företaget och nu ska bla vi representera Jämtland nere i Stockholm på SM, så jävla kul ska det bli! och jäklar vard goda praliner vi ska göra.

Jag har ju UF lektion på fredagar men idag ska vi bara åka upp till klockan 10 och äta frukost och sen är det slut för dagen.
Jag och Niklas åker hem till pappa när jag har slutat=)

HELT JÄVLA GALET!



Nu är jag hemma efter en lång men jätte rolig dag. Inte nog med att jag och Johanna sålde slut på nästa all choklad så vann vi första pris i bästa hantverk och ska ner till Stockholm och tävla i SM:D Helt jävla galet på ren svenska haha:D Jag och min kära partner är fan duktig!

Nu ska jag fira med MAT för jag är sjukt hungrig.

Här går det att läsa och se bilder från mässan

PUSS&HEJ

UF-mässa

Ojoj vad brått allt blev. Jag har precis hoppat upp ur sängen och gjort mig iordning på 5 minuter. Just nu sitter jag och slänger i mig frukost så jag kan åka upp till mässan. Det blev lite ändrade planer för min del, jag åker upp nu och fixar allt och hjälper Ida med deras monter så får Johanna sova ut så mycket som möjligt så hon orkar med dagen.

Nu måste jag hoppa i skorna men för dom som är intresserade så är mässan på Campus mellan 12-18, Kom och kolla=)

Smigtitt

Fasen vad dålig bild det blev! Jag tror jag måste rengöra mobilkameran.


Iallafall vi är nästa helt färdig med vår monter.
Vi fixar resten i morgonbitti innan mässan öppnar.


139:-

Det blev dåliga mobil bilder för jag hittade inte kameran.
Men jag hittade en vår/höst jacka för 100 :-

Jag ser vettskrämd ut och jackan är mycket snyggare i verkligheten!

och ett par jeans från veromoda för 39:-

BILLIGT=)