Saffransmuffin med mandelmassa
Jag prövade ett recept från dagensmuffin & jäklar vad god dom blev!! Så mycket godare än lussebullar.
12 portioner
Stora formar, 6 st/plåt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke (EJ SOCKER eller saffran) & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.
Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 minuter i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins. Jag fick grädda mina stora formar lite längre för att dom skulle få färg.
12 portioner
Stora formar, 6 st/plåt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke (EJ SOCKER eller saffran) & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.
Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 minuter i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins. Jag fick grädda mina stora formar lite längre för att dom skulle få färg.
Kommentarer
Trackback