BAKDAGS
Vi tog några timmar i gallerian och sen handlade jag lite saker så vi kunde baka;)
Nu är Niklas och Hannas gemensamma kompis här så vi ska äta middag och umgås!
Recept från dagensmuffins.se
3 ägg 2 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 100 g smör 1 dl mjölk 3 1/2 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 kryddmått salt 4-5 msk Baileys 1 påse Dumle Frosting: 200 g Philadelphiaost 5 dl florsocker (om inte, rejält mycket mer när man tillsätter Baileys) Ca 1-2 msk Baileys |
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda lätt. Rör i likören. Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en dumle i varje form. Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering. Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagomt. Likören späder ju flrosockret rätt rejält. Lägg på en delad jordgubbe och strö över strösslet. |
Kommentarer
Trackback