ENKELT
Jag gjorde ett superenkelt bröd medans jag pluggade. Nu är jag så fruktansvärt trött att jag bara ska provsmaka brödet och sen ska jag hoppa i säng. Imorgon åker jag nog iväg till hornstull och kör ett spinningpass innan skolan börjar. Klockan ringde ju inte imorse men förhoppningsvis så ringer den imorgon!
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
50 gram jäst |
0,5 l yoghurt |
0,5 tsk salt |
2 st morötter |
5 dl grahamsmjöl | ||
6 dl vetemjöl | ||
Pensling |
||
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Kommentarer
Trackback