Fröbröd

          
Jag hittade ett recept hos Hanna som jag bara var tvungen att pröva =)

Fröbröd i kvadrat

Dag 1

Häll upp 1 dl vetekross, 1 dl rågkross, 1 dl solrosfrön & ½ dl linfrön. Häll sedan över 2 dl vatten och låt stå och svälla över natten i rumstemperatur.

Dag2: Smula ner 50g jäst i en degbunke.
Värm 3 dl vatten till en fingervarm temperatur och häll det över jästen. Rör om till jästen är upplöst och tillsätt krossblandningen.
Tillsätt 1 1/2 msk honung och 1 1/2 tsk salt och blanda sist ner 8-10 dl vetemjöl.  
Arbeta samman till en blandad och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i 45 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp ut degen utan att arbeta ut den för mycket. Platta ut den till en fyrkant och skär ut 12 bitar.
Lägg på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa 15 min. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback